Felmentette az ukrán parlament a korrupcióval gyanúsított mezőgazdasági minisztert

2024. május 9. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán parlament csütörtökön támogatta azt a határozatot, amelynek értelmében menesztik Mikola Szolszkij mezőgazdasági és élelmezésügyi minisztert, akit állami földek illegális megszerzésével vádolnak. Erről Jaroszlav Zseleznyak ellenzéki parlamenti képviselő számolt be, írja az MTI.

Április 23-án az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal azzal gyanúsította meg Szolszkijt, hogy ő irányított egy olyan szervezetet, amely 2493 hektár állami földet szerzett meg illegálisan. Három nappal később, április 26-án egy bíróság úgy döntött, hogy Szolszkijt letartóztatják, lehetőséget biztosítva azonban számára, hogy több mint 75 millió hrivnya (több mint 680 millió forint) összegű óvadék ellenében szabadlábon védekezzen.

Néhány órával később kiderült, hogy befizette ezt az összeget, és szabadult az előzetes letartóztatásból. Szolszkij ártatlannak tartja magát és visszautasítja a vádakat, ugyanakkor korábban azt írta, hogy megírta lemondó levelét a miniszteri posztról. „Úgy gondolom, ebben a helyzetben ez a helyes lépés. Ha a parlament úgy dönt, hogy elfogadja a lemondásomat, hálás leszek egy ilyen döntésért, ha pedig úgy döntenek, hogy folytassam a munkát, akkor folytatni fogom a munkát” – fogalmazott előzőleg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!