Napokon belül a harmadik német politikust támadták meg, most épp Berlin volt főpolgármesterét vágták fejbe

2024. május 8. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héten belül a harmadik baloldali politikust támadták meg az utcán Németországban – írja az SRF. Olaf Scholz német kancellár elítélte a támadásokat és azt mondta: az erőszak nem része a politikai vitának.

Múlt hét pénteken négy fiatal úgy összeverte az utcán plakátokat felszerelő Matthias Ecke szociáldemokrata európai parlamenti képviselőt, hogy a férfit később meg kellett műteni. A rendőrség szerint a támadók szélsőjobboldaliak voltak.

Kedden aztán egy zöldpárti politikust fenyegettek meg és köptek le, miközben ő is plakátokat helyezett ki az utcán. Szintén kedden egy nyilvános könyvtárban vágták fejbe Franziska Giffeyt, Berlin gazdasági ügyekért felelős szenátorát, a város volt főpolgármesterét.

A különböző német pártok képviselői elítélték a támadásokat. A baloldali és liberális pártok szerint ezekért többek között a szélsőjobboldali AfD felelős, amiért szerintük olyan hangulatot teremtenek, amiben az emberek úgy érzik: megtehetik, hogy megtámadják a politikusokat. Az AfD szerint ez nem igaz, és az ő politikusaikat is rendszeresen megtámadják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!