A holokauszttagadó iráni exelnök budapesti látogatása megtiporja az áldozatok emlékét az izraeli nagykövetség szerint

2024. május 7. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

Főleg a magyar kormány Izrael melletti kiállásának tükrében volt meglepő választás a volt iráni elnök, aki beszédet mondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A történésről az izraeli nagykövetség közleményéből értesülhettünk: azt írták, Mahmud Ahmadinezsád volt elnök és „önjelölt holokauszttagadó” járt az NKE campusán.

Róla megemlítik, a holokausztot tagadó konferenciát is szervezett már, gúnyolta, lekicsinyelte a soá áldozatait, valamint Izrael elpusztítását is sokszor megemlítette. Hozzátették:

„Egy ilyen személy meghívása, hogy előadást tartson diákoknak bármely nyugati egyetemen, súlyosan sérti a holokauszt áldozatainak emlékét.”

A közlemény kiemeli a vasárnapi holokausztmegemlékezéseket, hozzátéve, hogy Ahmadinezsád látogatása súlyosan sérti a 600 ezer magyar zsidó áldozat emlékét.

A Hetek amúgy a Dolate Bahar iráni lapot is idézi, ami közzétett részleteket Ahmadinezsád beszédéből, illetve fotókat is mutatott a látogatásáról. A beszéd címe egyébként „Közös értékek a globális környezetben” volt a cikk szerint, a természetről és környezetről adott elő.

A Telex az ügyben megkereste az NKE sajtófőnökét, amint válaszolnak, közöljük a feleletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!