Szörfözni ment Mexikóba három fiatal, fejbe lőve találták meg őket egy kút mélyén

2024. május 6. – 06:12

Szörfözni ment Mexikóba három fiatal, fejbe lőve találták meg őket egy kút mélyén
Az ausztrál Jake és Callum Robinson – Forrás: Instagram / Callum10Robinson

Másolás

Vágólapra másolva

Három holttestre bukkantak pénteken a mexikói hatóságok az ország északnyugati részén. A holttesteket egy négy méter mély kút alján találták meg, mindhármukat főbe lőtték, írja a BBC.

A hatóságok vasárnap megerősítették, hogy három turistáról van szó, a 30 és 33 éves ausztrál testvérek, Jake és Callum Robinson, valamint amerikai barátjuk, a 30 éves Jack Carter Rhoad szörfözni mentek Ensenadába, majd április 27-én eltűntek. A rendőrség feltételezése szerint a férfiakat megtámadták, amikor megpróbálták meghiúsítani pickupjuk ellopását. Az államügyész szerint a támadók az autót a kerekei miatt akarták ellopni, és mikor a turisták ellenálltak, egyszerűen lelőtték őket.

A bűncselekmény helyszínének közelében megtalálták az elhagyott sátrakat, egy leégett fehér pickupot és az egyik áldozat telefonját. Mexikóba érkeztek a fiatalok rokonai, ha ők azonosítani tudják az áldozatokat, akkor nem lesz szükség DNS-vizsgálatokra.

A holttesteket egy 4 méter mély kútban találták meg pénteken, mintegy 6 kilométerre a támadás helyszínétől, Santo Tomás városában. Egy negyedik holttestet is találtak a kútban, de az már régebb óta ott volt, és nincs köze ehhez az ügyhöz. Három gyanúsítottat vettek őrizetbe a támadásban való részvétel gyanújával.

A mexikói Baja Californiában a helyi drogbandák folyamatosan háborúkat vívnak egymással. Az amerikai–mexikói határtól mintegy 120 kilométerre délre fekvő, szörfparadicsomként ismert Ensenada környéke azonban biztonságosabbnak számít, és rengeteg kaliforniai turista látogatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!