Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra betiltását Izraelben

2024. május 5. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek – számolt be az MTI.

Az al-Dzsazíra izraeli és palesztin területeken működő részlegének vezetője veszélyesnek minősítette a katari médium helyi működésének felszámolásáról szóló kormányhatározatot, melyet szerinte nem szakmai, hanem politikai megfontolások motiváltak.

„Az al-Dzsazíra jogi csapata válaszra készül”

– nyilatkozta a döntés után Valid Omari, vélhetően arra utalva, hogy fellebbeznek a határozat ellen. A kormány egyhangúlag elfogadta Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Slomó Karai távközlési miniszter azon döntését, hogy bezárják az al-Dzsazíra katari tévécsatornát. A Beni Ganz vezette Nemzeti Tábor nevű centrista párt miniszterei nem jelentek meg a kormány ülésén, és nem vettek részt a szavazáson.

„Rendeletünk azonnal hatályba lép. Túl hosszú idő telt el és túl sok fölösleges jogi akadály állt annak az útjába, hogy végre megállíthassuk az al-Dzsazíra olajozott, az ország biztonságának ártó, uszító gépezetét. Hónapok óta mindent elkövettem, és mindent meg is fogok tenni annak érdekében, hogy többé ne működhessenek Izraelből” – mondta Karai a döntésről.

„Az al-Dzsazíra a világ antiszemitizmusának legnagyobb motorja, amelyet Katar a zsidó nép ellen működtet. A holokauszt napjának előestéjén a kormány világos üzenetet küld Katar terrorista állam propagandaszárnya ellen. Nem engedjük meg, hogy Izrael ellenségei területéről antiszemita propagandát és vérvádat sugározzanak” – jelentette ki Nir Barkat gazdasági miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!