Szörnyek jelenlétét érezte a kislány a falban, de csak 60 ezer méh volt az

2024. április 30. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor a hároméves Saylor Class arra panaszkodott szüleinek, hogy szörnyek vannak a szobája falában, sokáig nem adtak hitelt a kisgyermek rémképeinek. Aztán egy méhész kellett, hogy kiderüljön: több tízezer méh fészkelte be magát a szobája köré – írja a BBC News.

Az eset az USA-ban, az észak-karolinai Charlotte-ban történt, egy százéves házban. Az anya, Ashley Massis Class nem sokkal korábban mutatta meg lányának a Szörny Rt. néven ismert animációs filmet, ami pont a kisgyerekeket ipari szinten ijesztgető, de alapjáraton joviális és gyáva szörnyekről szól. Még egy palack vizet is adtak neki szórófejjel, hogy azzal elijesztheti a szörnyeket.

Az lett egyre gyanúsabb a gyermeki panasz mellett, hogy Massis Class is észlelte a méheket a padláson és a kémény közelében. Kihívott egy rovarirtó céget, ami fölfedezte, az Amerikában védett méhek fészkelték be magukat a házba. Egy profi méhész végül hőkamerával találta meg a fészket, ekkor már nyolc hónapja laktak együtt Classék a méhcsaláddal.

A kislány által szörnyvadásznak hívott méhész hatalmas kaptárat talált, miután szétverte a falat. Massis Class szerint ekkor „úgy ömlöttek ki [a méhek], mint egy horrorfilmben”. 55-65 ezer közötti méhet és 45 kilogrammnyi méhsejtet szedtek ki egy porszívózós eljárással, az állatok pedig egy méhmenedékhelyre kerültek. A méhek végül a ház elektromos kábeleit is megrongálták, és a ház tulajdonosának biztosítása nem terjedt ki rovarkárra. Végül 20 ezer dollárba (kb. 7,3 millió forintba) fájt a méhszörnyektől való megszabadulás a családnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!