Elon Musk Kínába utazott, a miniszterelnökkel is találkozott

2024. április 28. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban a Tesla vállalat vezetője, aki magas rangú kínai vezetőkkel is találkozik majd – számolt be Musk látogatásáról a kínai állami televízió tájékoztatása után az MTI.

Musk vasárnap találkozott Zsen Hungpinnel, a kereskedelmi tanács vezető tisztségviselőjével, aki egyúttal a napokban megnyitott pekingi autókiállítás főszervezője is, majd fogadta őt Li Csiang miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta Musknak, hogy a Tesla kínai fejlesztése az amerikai-kínai gazdasági és kereskedelmi együttműködés sikeres példájának tekinthető. Li Csiang reméli, hogy az Egyesült Államok és Kína együttműködése a jövőben jobb, „mindenki számára előnyös” lesz. A kormányfő is meglátogatta az autókiállítást, és ott beszédet mondva hangsúlyozta az intelligens járművek fejlesztésének fontosságát, az autóipar zöldebbé tételét, valamint az innováció folytatására, a nemzetközi együttműködés előmozdítására és a piaci kereslet jobb kielégítésére szólított fel.

Kína a Tesla járműveinek második legnagyobb piaca és egyúttal a vállalat egyik fő termelési központja, legnagyobb gyára Sanghajban található. A vállalat több mint 1,7 millió autót adott el Kínában azóta, hogy egy évtizeddel ezelőtt belépett az ottani piacra.

Musk vállalatának részvényei az év eleje óta csaknem egyharmad arányban estek, a cég üzleti válságba került az elektromos autók piacának általános visszaesése és az olcsóbb kínai gyártású járművek egyre nagyobb térhódítása miatt. A vállalat nemrég közölte, hogy alkalmazottainak 10 százalékát elbocsájtja világszerte.

Az amerikai milliárdos a múlt héten azt mondta, hogy a Tesla új, olcsóbb modelleket vezetne be a jelenlegi elektromosjármű-platformok és -gyártósorok felhasználásával, és egy új robottaxit kínálna önvezető technológiával, melyet augusztus 8-án mutatnának be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!