557 millió forint értékben kelt el egy zsebóra, ami egykor a Titanic leggazdagabb utazójáé volt

2024. április 28. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordösszegért, 1,2 millió fontért (azaz több mint 557 millió forintért) kelt el egy arany zsebóra, ami egykor a Titanic leggazdagabb utazójának tulajdona volt. Még soha nem fizettek ennyi pénzt a legendás hajóról származó tárgyért, írja a Guardian.

Az órát szombaton vásárolta meg egy amerikai magángyűjtő a Henry Aldridge & Son aukciósháztól, ami az angliai Devizesben található. A 14 karátos arany Waltham kiegészítő eredetileg John Jacob Astor üzletemberé volt, aki 47 évesen szállt hajóra. Astor újdonsült feleségét, Madeleine-t még el tudta kísérni a mentőcsónakokhoz, amikor 1912-ben a Titanic egy jéghegynek ütközött, neki azonban már nem sikerült megmenekülnie.

Astort utoljára cigarettázni és beszélgetni látták. A Guardian azt írja, akkoriban a körülbelül 87 millió dolláros nettó vagyonával a világ leggazdagabb emberei közé tartozott. Az órát, amibe belegravírozták tulajdonosa monogramját, Astor holtteste mellett találták meg hét nappal azután, hogy a Titanic elsüllyedt.

Az aukciósház szerint az 1,2 millió fonttal megdőlt a rekord, ugyanis eddig a legtöbbet – pontosan 1,1 millió fontot – egy olyan hegedűért fizettek 2013-ban, amin még játszottak a Titanicon. Ennek a hegedűnek a tokját is szintén szombaton árverezték el, de a zsebórával ellentétben a hegedűtok egy szerényebb összegért, 360 ezer fontért kelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!