Agyonlőttek egy iraki TikTok-influenszert Bagdadban

2024. április 27. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Bagdadi otthona előtt agyonlőtték Om Fahad iraki TikTok-influenszert, a támadás az iraki főváros keleti Zajne negyedében történt pénteken, írja a BBC. Az iraki belügyminisztérium közleményben erősítette meg, hogy „ismeretlen támadók” megölték a „közösségi oldalakról ismert nőt”. Azt is hozzátették, hogy „speciális munkacsoportot” állítottak fel a nő halála körülményeinek kivizsgálására.

Fahadot, akinek valódi neve Ghufran Szavadi, az eddig információk szerint egy motoros lőtte le, egy iraki biztonsági forrás az AFP hírügynökségnek azt mondta, a támadó úgy tett, mintha ételfutár lenne. Az amerikai tulajdonú Al Hurra hírügynökség arról számolt be, hogy egy másik nő is megsérült a támadásban.

Fahad úgy lett híres, hogy furcsa ruhákban táncolt, videóit pedig feltöltötte a TikTokra, ahol több tízezer követője lett. Tavaly a videók miatt hat hónap börtönre ítélték közerkölcs megsértése miatt. Egy kormányzati bizottságot is felállítottak miatta, aminek az a feladata, hogy ellenőrizze a közösségi oldalak sértőnek ítélt tartalmait és megbüntesse a felelősöket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!