Drótkerítéssel védekezne a bunkó turisták ellen a Fudzsi alatti kisváros

2024. április 26. – 14:51

Drótkerítéssel védekezne a bunkó turisták ellen a Fudzsi alatti kisváros
Egy turista pózol a fudzsikavagucsikói Lawson előtt, háttérben a Fudzsival – Fotó: Philip Fong / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Magas drótkerítéssel védekezne a szemetelő és szabályszegő turisták tömegével szemben egy japán város az ország legmagasabb hegye, a Fudzsi közelében – írja az MTI.

A Kavagucsi-tó partján fekvő Fudzsikavagucsikóból csodálatos panoráma nyílik a világhírű Fudzsira, és a települést tömegesen keresik fel turisták, hogy a különböző kilátópontokról fényképezzék a vulkánt.

Kifejezetten sok turista fényképezi le a Fudzsit egy olyan pontról, ahonnan az a Japánban mindenütt megtalálható Lawson-szupermarketlánc egyik üzlete mögött magasodik a háttérben, így jellegzetesen japán fotótémát kínál, ami főleg a külföldieknek fontos.

A turisták miatt állandó a tolongás az üzlet mentén húzódó keskeny járdán, és a közeli fogászati rendelőnek is rengeteg bosszúságot okoznak, mert a parkolóját folyamatosan ellepik az önfeledten fotózgató turisták – akik között van, aki még az épület tetejére is felmászik.

A település lakói ennek véget akarnak vetni, mert megelégelték a gyakran szemetelő, a KRESZ szabályait rendre megszegő látogatók áradatát, és úgy döntöttek, hogy jövő héten megkezdik egy 2,5 méter magas, 20 méter hosszú kilátásrontó drótkerítés felépítését.

„Sajnálatos, hogy ilyen eszközhöz kell folyamodnunk azért, mert egyes turisták képtelenek betartani a szabályokat”

– nyilatkozta az AFP francia hírügynökségnek pénteken a városvezetés egyik tagja.

A település korábban figyelmeztető táblákkal és fokozott rendőri jelenléttel is próbálkozott, de nem jártak sikerrel, ezért fordultak drasztikusabb eszközökhöz.

A tömegturizmus elleni védekezésként idén nyártól a hatóságok korlátozzák és fizetőssé teszik a látogatást a Fudzsi-hegyhez. Márciusban Kiotó Gion nevű gésanegyedének szűk utcáiról tiltották ki a turistákat, akik a helyi lakosok szerint gyakran botrányosan viselkedtek.

Márciusban több mint hárommillió külföldi turista érkezett Japánba, ami havi rekordnak számít az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!