Gyilkos galócás Wellington-bélszínnel ölte meg volt férje családját egy ausztrál nő, most tárgyalják az ügyét

2024. április 22. – 14:22

Másolás

Vágólapra másolva

Videón keresztül, a melbourni börtönből jelentkezett be a meghallgatására Erin Patterson, akit azzal vádolnak, tavaly nyáron gyilkos galócával elkészített étellel ölte meg a volt férje családját – írja a Sky News.

Erin Patterson novemberi letartóztatása óta másodszor állt bíróság elé. Még nem tett vallomást, és nem kérte, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. A bíróság május 7-én dönthet arról, hogy az ügyészség bizonyítékai elegendőek-e ahhoz, hogy esküdtszék elé terjesszék azokat.

Tavaly júliusban Erin Patterson ebédre invitálta volt férjét (két gyermeke apját), a volt férj szüleit, nagynénjét és a nagynéni férjét a Victoria állambeli Leongathában található otthonába. Patterson exe visszautasította a meghívást, a többiek viszont elfogadták, és el is fogyasztották a Patterson által készített gombával töltött Wellington-bélszínt.

Az exférj, Simon Patterson hetvenéves szülei, Don és Gail, valamint Gail 66 éves húga, Heather pár nappal később a kórházban haltak meg. Heather férje, a 68 éves Ian Wilkinson tiszteletes hét hetet töltött a kórházban, ő túlélte a mérgezést.

A rendőrség szerint mind a négyük tünetei megegyeztek a vadon élő Amanita phalloides, más néven a gyilkos galóca okozta mérgezéssel. A gyanú hamar a 49 éves Erin Pattersonra terelődött.

A nőt tavaly novemberben tartóztatták le, háromrendbeli gyilkossággal és ötrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják. Az öt úgy jön ki, hogy a gyilkosságok mellett Ian Wilkinson, és az ebédet visszautasító Simon Patterson esetében is gyilkossági kísérlettel vádolták meg, akit ráadásul az ügyészség szerint a volt felesége további három alkalommal is megpróbálhatott megölni 2021 és 2023 között.

Victoria államban gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetés, gyilkossági kísérletért pedig 25 év börtönbüntetés szabható ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!