50 drónnal támadtak éjjel az ukránok orosz erőműveket

2024. április 21. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetek stratégiáját követve az éjjel és hajnalban újra nagy hatótávolságú öngyilkos drónokkal támadták az ukránok az orosz energia-infrastruktúrát, erőműveket és üzemanyag-raktárakat – jelentette az AP hírügynökség.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint 50 drónt vetettek be nyolc orosz régióban, a legtöbbet Belgorod térségében, az ukrán határ közelében. Az oroszok azt állítják, az összes drónt kilőtte a légvédelmük, ennek némileg ellentmond, hogy a Telegramon rengeteg videó tűnt fel kigyulladt raktárakról, hatalmas füstöt eregető erőmű-épületekről. Az orosz közlés szerint a támadásnak halálos áldozata is van, egy terhes nő egy óvóhelyen. Ezt egyelőre nem erősítette meg más forrás, ahogy azt az orosz nyilatkozatot sem, hogy lelőttek egy ukrán Szuhoj-35 harci repülőt az ukrán légtérben.

Ezzel párhuzamosan az oroszok rakétákkal lőttek Odessza térségében civil célpontokat és kikötőket.

Az orosz média azt is közölte, hogy az ukrajnai harcokban meghalt Russel „Texas” Bentley amerikai blogger, aki 2014 óta élt Donyeck régióban, és évekig az angol nyelvű orosz propagandacsatorna, a Russia Today munkatársa volt. A 64 éves férfi, mielőtt elköltözött Amerikából, drogcsempészet miatt ült börtönben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!