Rekordot jelentő kocsmatúrát tartott egy brit férfi, száznál is több helyen járt egy nap alatt

2024. április 20. – 18:28

Másolás

Vágólapra másolva

Egy brit nyugdíjas férfi megdöntötte a 24 óra alatt legtöbb kocsmát meglátogatók egyéni rekordját: 120 kocsmában fordult meg – írja a Guinnessworldrecords.com. Rengeteg folyadékot fogyasztott, de ennek jelentős része alkoholmentes volt.

A 69 éves, brit születésű, de Ausztráliában élő David Clarkson Harry Kooros és Jake Loiterton 1999-es rekordját döntötte most meg. A Lancashire-ből származó, magát csak Lordnak nevező nyugdíjas könyvelő azt nyilatkozta, hogy az élete három dologból áll: utazás, ivás és táblázatok kezelése.

A férfi reggel hétkor kelt, hogy felkészüljön, de magának a körútnak csak délben indult neki. Minden látogatásának tartalmaznia kellett egy legalább 125 milliliteres italt, ez alkoholos és alkoholmentes is lehetett. 24 óra alatt 20 liter folyadékot fogyasztott el, ami főként üdítőitalokból és gyümölcslevekből állt. Clarksont a barátai is elkísérték, akik tanúként őrizték, de naplóját a kocsmák személyzete is aláírta. A Guinness-rekordok bírálója csak a kísérlet első négy és utolsó négy órájában volt vele.

Szakmája egyébként segítség volt neki, amikor megtervezte a rekordot jelentő útvonalat. A részletes tervhez különböző adatokat gyűjtött táblázatokba, de a Google Mapset is használta. Clarkson azt mondta, hogy azért futott neki a rekorddöntésnek, mert „sok tapasztalata van ezen a területen”, illetve Sydney-ben sok az érdekes és jó kocsma, ami feldobta a programot. A rekordot a férfi egy korsó sörrel ünnepelte meg.

Egy brit pár tavaly ennél talán merészebb kihívásba fogott, igaz, nem 24 óra alatt: eltervezték, hogy az Egyesült Királyság összes kocsmájában isznak egy sört.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!