Izrael vissza fog vágni Iránnak, de még nem tudni, hogy mikor és hogyan

2024. április 15. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint három órán át tanácskozott vasárnap este az izraeli ötfős háborús kabinet, de nem jutottak döntésre arról, hogy Izrael milyen válaszlépéssel reagáljon Irán szombati esti dróntámadására, írja a Times of Israel.

Az Egyesült Államok óvatosságra intette Izraelt, maga Joe Biden amerikai elnök is arra szólította fel Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy „óvatos és stratégiai” lépésekben gondolkodjon. A háborús kabinet felfüggesztette ugyan a tanácskozását, de várhatóan hamarosan újra összeül.

Izraeli sajtóértesülések szerint ugyanakkor egy izraeli tisztségviselőre hivatkozva azt írták, hogy „lesz válaszlépés”, az NBC pedig a miniszterelnöki hivatal egyik forrását idézte, aki szerint bár döntés még nem született, „az IDF-nek be kell mutatnia a rendelkezésre álló lehetőségeket”, és „világos, hogy Izrael válaszolni fog”. Egy Reuters által idézett izraeli tisztségviselő szerint a háborús kabinet támogatja az Irán elleni megtorló intézkedéseket, de megosztott a válaszlépés időzítését és mértékét illetően.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!