Izrael arról tárgyal, válaszoljon-e Irán támadására

2024. április 14. – 18:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadikabinet az iráni támadásra adandó izraeli válaszról tárgyal Tel-Avivban, az IDF főhadiszállásán. „Izrael a valaha is megtapasztalt egyik legdrámaibb éjszakáját élte át. Iránból több száz, különféle típusú rakétát lőttek ki Izraelre, köztük több mint száz ballisztikus rakétát, egyenként több száz kilogramm robbanóanyaggal” – nyilatkozta Joáv Galant védelmi miniszter korábban vasárnap.

Galant erős szövetségről beszélt Izrael, az Egyesült Államok és más partnerországok között. „Teherán találkozott az izraeli biztonsági rendszer erejével” – tette hozzá Beni Ganc miniszter. Az izraeli politikusok kommunikációja azonban nem volt egyértelmű arról, válaszol-e Izrael Irán támadására: Beni Ganc arról beszélt, Irán „a megfelelő pillanatban fizeti meg az árát a támadásnak”, Izrael elnöke, Jichák Hercog pedig arról, hogy Izrael békét akar. Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter azt hangoztatta, hogy súlyos válaszlépésre van szükség, mert

„az önmérséklet és az arányosság fogalma október 7-én lekerült a napirendről.”

Becalel Szmotrics pénzügyminiszter, a szélsőségesen jobboldali Vallásos cionisták párt elnöke is kemény izraeli választ sürgetett. „Az egész Közel-Kelet és az egész világ szeme Izraelen van” – mondta.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!