IDF szóvivő: Fel kell készülnünk egy újabb frontra

2024. április 14. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik szóvivője interjút adott a Sky Newsnak, amelyben a következő főbb állítások hangoztak el:

  • Az IDF-nek fel kell készülnie egy esetleges új háborús frontra.
  • Csupán maroknyi ballisztikus rakéta csapódott be Izraelbe.
  • A támadásban megsérült hétéves kislány kritikus állapotban van, és az életéért küzd.

A szóvivő hozzátette, az IDF készenlétben áll, és felkészült a további agresszióra. A páratlanul hatékonynak tűnő légvédelmi akciót, amelyben az izraeliek szerint az iráni drónok és rakéták 99 százalékát elfogták, pedig józan szereplők egységének nevezte Irán ördögi tervével szemben.

„Ami valójában történt Izraellel, a légvédelmünkkel, az amerikai hadsereg, a brit hadsereg és légierő és a francia légierő képességeivel – nagyon, nagyon világos üzenet Iránnak, hogy ez egyszerűen nem fog menni. Együtt, egységesen, izraeli életeket mentettünk meg ma este”, mondta a szóvivő, aki egyértelműen eszkalációnak minősítette az iráni támadást. „Az egyetlen szándékuk az volt, hogy izraelieket öljenek. Ez nem sikerült nekik. Ez egy jó dolog. Biztosítanunk kell, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer”.

Arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy lesz-e izraeli válaszcsapás, ahogy arra sem, hogy az iráni támadás új frontnak minősül-e. „Természetesen remélem, hogy nem, de azt hiszem, fel kell készülnünk erre az eshetőségre.”

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!