Elítélte az EU Irán támadását, önmérsékletre szólította fel Teheránt

2024. április 14. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európia Unió elítélte az Izraelt ért iráni támadást, önmérsékletre, a helyzet elmérgesedésének megelőzésére szólította fel Iránt. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke indokolatlannak és példa nélkülinek nevezte Irán támadását Izrael ellen, és arra szólította fel az iráni vezetést, hogy „haladéktalanul hagyjon fel az ellenségeskedéssel”.

„Minden szereplőnek tartózkodnia kell a további eszkalációtól, és a régió stabilitásának helyreállításán kell dolgoznia” – fogalmazott von der Leyen. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke üzenetében arra figyelmeztetett, hogy Irán „példátlan drón- és rakétacsapása” Izrael ellen komoly eszkalációt jelent.

Josep Borell, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője közzétette az Európai Unió közös nyilatkozatát is, melyben azt írta, az EU ismét megerősíti elkötelezettségét Izrael biztonsága mellett. „Ebben a rendkívül feszült regionális helyzetben a további eszkaláció senkinek sem lehet érdeke. Mindenek előtt a lehető legnagyobb önmérsékletre szólítunk fel” – fogalmazott.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!