Nem adták ki a jogosítványát, bosszúból kamionnal hajtott bele a hivatal épületébe egy texasi férfi

2024. április 13. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt, 13 másik pedig megsérült, amikor egy lopott kamion a texasi közbiztonsági minisztérium (DPS) irodájába csapódott egy Houstontól nyugatra fekvő Bernhamben pénteken – írja a Guardian.

A sofőrt, a 42 éves Clenard Parker sértetlenül szállt ki a teherautóból és megpróbált elmenekülni, de a helyszínen elfogták. Mint kiderült, Parker bosszúból hajtott bele az épületbe, miután csütörtökön a hivatalban elutasították teherautó-vezetői jogosítványának kiadását.

A férfi helyi idő szerint péntek délelőtt ellopott egy szállítmánnyal megrakott nagy méretű, 18 kerekű félpótkocsis kamiont, és nekivezette az épületnek. A helyszíni felvételek alapján az épület komolyan megsérült, és a kamion vezetőfülkéje is roncsolódott. Nyolc ember könnyebben megsérült, őket a helyszínen ellátták, hat embert (köztük három súlyos sérültet) kórházba szállítottak. Az egyik sérült a kórházban életét vesztette.

A település polgármestere, Atwood Kenjura sajtótájékoztatóján értelmetlen tragédiának nevezte a történteket. Hozzátette, hogy a férfi megpróbált kitolatni az épületből, és másodszor nekihajtani annak, ami a vizsgálat szerint a ház teljes összeomlásához vezetett volna – írja az MTI.

Clenard Parker ellen az ügyészség több rendbeli bűncselekmény miatt tervez vádat emelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!