Meghalt a Hamász vezetőjének három fia és három unokája egy izraeli csapásban

2024. április 10. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezetet ért izraeli légicsapásban életét vesztette a Hamász palesztin iszlamista szervezet Katarban élő vezetőjének, Iszmail Haníjének három fia és három unokája szerdán, jelentette be Haníje. A Hamász vezetőjének rokonaira a Gázavárostól nyugatra lévő Sati menekülttábor területén csaptak le.

Haníje azt mondta, „hálát adok Istennek azért a megtiszteltetésért, hogy a gyermekeim és az unokáim mártírok”. Április elején az izraeli rendőrség és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat letartóztatta Haníje Izraelben élő, 57 éves húgát a Beér-Seva melletti Tel-Sevában. A razzia során talált dokumentumok alapján – a rendőrség szerint – Haníje testvére súlyos biztonsági szabálysértéseket követett el, kapcsolatba lépett és közösséget vállalt a Hamász tagjaival, izraeli terrorcselekményre buzdított, és általában is támogatta a terrort.

Haníje fiai az izraeli sajtó szerint olyan elektromos generátorokat adtak el Gáza lakosainak, amelyekhez ők ingyen jutottak. Állítólag autójukkal épp egy családtaghoz tartottak, hogy megünnepeljék a Ramadán utolsó napját.

(BBC, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!