Ukrajna felrobbantott egy orosz gázvezetéket

2024. április 6. – 18:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hírszerzés közleményében azt írta, hogy felrobbantottak egy csővezetéket a Rosztovi területen lévő Azovnál. A vezetéken át kőolajtermékeket szivattyúztak a helyi olajraktárból az azovi-tengeri kikötő területén lévő tankerekbe.

A robbanás után a tartályhajók megrakodását határozatlan időre felfüggesztették. Ukrajna jelezte, hogy Oroszország katonai célokra használta a vezetéket.

Szombaton az orosz erők újabb támadást intéztek Harkiv városa ellen, többen meghaltak. Oroszország támadta Odessza környékét és Herszon megyét is, illetve rakétákat lőttek ki Ukrajna délkeleti részében lévő Zaporizzsja felé. Ivan Fedorov, a régió kormányzója jelezte, hogy a csapásban megrongálódott az az épület, amely az orosz megszállás alá került Melitopol városból elmenekült embereknek nyújt menedéket.

Az ukrán vezérkar szombat reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az elmúlt napon az orosz erők 14 rakéta- és 107 légicsapást hajtottak végre, valamint 137-szer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira és lakott területekre. Az elmúlt 24 órában 80 katonai összecsapásra került sor.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!