Földrengés volt New York környékén

2024. április 5. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

Helyi idő szerint péntek délelőtt fél 11 körül 4,7-es erősségű földrengés rázta meg az Egyesült Államok keleti partját. A földrengés epicentruma a New Jersey állambeli Lebanon közelében volt, nagyjából 72 kilométerre New Yorktól és 80 kilométerre Philadelphiától.

A rengést New York belvárosában is érezni lehetett, bár Eric Adams New York-i polgármester szóvivője szerint sérültekről és anyagi kárról nem érkeztek hírek. A polgármester sajtótájékoztatójában megerősítette ezt, és azt mondta, New York lakosai nyugodtan folytathatják a napjukat úgy, ahogy szokták.

Az Associated Press szerint több keleti parti városban is érezni lehetett, ahogy mozog a föld, ami a földrengésekhez nem szokott környék lakóit eléggé megijesztette. A rengéseket az ENSZ épületében is érezni lehetett, ahogy ez a közgyűlésről készült videón is látszik.

Az NBC tévécsatorna meteorológusa szerint 250 éve ez volt a legnagyobb földrengés New Jersey államban.

Az Egyesült Államok nyugati partján, Kaliforniában sokkal gyakoribbak a földrengések, az AP szerint pedig a New Yorkban lévő kaliforniaiak közül igyekeztek is nyugtatni a helyieket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!