Elgázoltak egy kétéves lányt, aztán a szeméttelepen rejtették el a holttestét Szerbiában

2024. április 4. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogták Szerbiában azt a két férfit, aki március 26-án elütött, majd egy szeméttelepen a szemét alá rejtett egy kétéves kislányt – írja a Magyar Szó. Danka Ilić a szerbiai Bor mellől, szülei hétvégi házából tűnt el, azóta Európa legkeresettebb gyereke volt, többek között a magyar rendőrség, az Europol és az Interpol is megpróbálta megtalálni. A szülők sokáig azt hitték, hogy gyerekrablók vitték el a lányt, április 4-én csütörtökön azonban kiderült, hogy elgázolták, a testét pedig szemét alá rejtették.

A lány édesanyja két gyerekével március 26-án délután egy után nem sokkal ért hétvégi házukhoz. A nő fia vizet kért tőle, amiért ő a kocsihoz ment, de mire visszafordult, a kétéves lánya eltűnt a házuktól. Ekkor a férjét és a rendőrséget is felhívta, közben keresni kezdték a lányt. Szemtanúk később azt állították, hogy a lány kiment a ház udvaráról, és az előtte húzódó úton sétálgatott.

Mint most kiderült, a lányt az eltűnése után néhány perccel a háztól nem messze ütötték el. Két, a helyi vízműveknél dolgozó férfi egy fehér Fiat Pandával állt meg az út mellett pisilni. Visszaszálltak a kocsiba, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességre gyorsultak, amikor az autó jobb elejével elütötték az út közepén álló lányt.

A két férfi a baleset után kiszállt a kocsiból, de nem hívott segítséget. A lányt a kocsi hátsó ülésére, a szerszámok közé tették. Ezután a szeméttelepre vitték, ahol a hulladék közé dobták, majd szemetet szórtak rá, nehogy más meglássa. Kitakarították a kocsi hátsó ülését, majd leadták a kocsijukat. A következő napokban még többször visszamentek a telep érintett részére, és még több szemetet szórtak rá.

A két férfi hidegvérűségét bizonyítja, hogy még a településen megállította az autójukat a lány apja, megkérdezte tőlük, hogy nem látták-e a lányt, ők azonban azt mondták, hogy nem látták. Később, az autó leadása után maguk is a lány keresésére indultak, miután a főnökük erre utasította őket.

A lányt több mint egy hétig keresték. A két férfit végül az buktatta le, hogy a környék köztéri kameráinak felvételein látszott, hogy az érintett időszakban csak két autó hajtott ki a településről. Az egyikben az érintett két férfi utazott. Őket azóta letartóztatták, tettüket elismerték, de a lány testét még mindig nem találták meg a szemét között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!