Sífelvonós rémálom Olaszországban: utasok is voltak az egyik ülőliften, amit összevissza dobált a 100 km/órás szél

2024. április 1. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kéretlen vidámparki élményben részesült a hétvégén néhány síelő az észak-olaszországi Breuil-Cervinia síterepen, amikor a 100 km/órás szél elkezdte dobálni az ülőszékes felvonót, amiben éppen utaztak. A BBC beszámolója szerint a videón látszó, félelmetesen kilengő felvonók közül legalább egyen ültek utasok, ők lehettek az utolsó síelők, akik a rossz időre való figyelmeztetés után éppen azon voltak, hogy elhagyják a pályát.

Bár a felvétel elég ijesztő, a létesítményt üzemeltető Cervino Spa az eset után azt közölte, végül minden utas épségben megérkezett. Ez mondjuk nem jelenti, hogy kellemes volt az élmény, a Daily Mail elért valakit a felvonó utasai közül, aki sokkról, traumáról, halálfélelemről számolt be.

Stephanie Burt azt mesélte a lapnak, hogy amikor a széllökések elérték 70 km/órás sebességet, a lift megállt, de úgy, hogy ők pont benne ültek. Innentől kezdve 40 percen keresztül küzdöttek az életükért a székekbe kötve hánykolódva a viharban. Burt elbeszélése szerint látták, hogy egy másik felvonóból kizuhant valaki, de mivel szerencsésen esett, a saját lábán távozott a pályáról (bár állítólag utána azért kórházba vitték). A nő arról számolt be, hogy ezután még húsz percig tartott, mire kiérkeztek a karbantartók, hogy megjavítsák az érzékelőt, aminek elromlása miatt megállt a sífelvonó.

A horrorélmény után Burt elment a síközpont üzemeltetőjéhez, aki azonban szerinte nem a megfelelő komolysággal reagált az esetre és azt hangsúlyozta, hogy egy percig sem volt veszélyben a felvonón rekedt emberek élete. A vezetés azzal érvelt, hogy már 1936 óta létezik a síközpont, és azóta nem történt halálos baleset a pályáikon. A nő azt mondta a lapnak, ezek után soha többé nem megy Olaszországba síelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!