4,2 milliárd forintnyi kártérítést ítéltek meg Los Angelesben egy volt kutyakiképző rendőrnek, akit kókuszpálmamászónak csúfoltak a kollégái

2024. április 1. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

11,5 millió dollárt (közel 4,2 milliárd forintnak megfelelő összeget) ítélt egy Los Angeles-i törvényszéken az esküdtszék egy volt kutyás kiképzőrendőrnek, aki azért perelte be a várost, mert szerinte a felettesei hátrányosan megkülönböztették szamoai származása miatt – írja az LA Times.

A volt kutyakiképző tiszt, Mark Sauvao azt állítja, igazságtalanul büntették a főnökei, miután jelentette, hogy néhány kollégája „kannibálnak” és „mezítlábas kókuszpálmamászónak” gúnyolta. Az egyik felettese tongainak is nevezte őt, amit Sauvao sértésnek vett a korábbi, Szamoa és Tonga közötti háború és a rabszolgaságra való utalás miatt.

Sauvao, aki még mindig az osztályon dolgozik, azt is állította, hogy kollégái hamis pletykákat terjesztettek arról, hogy megpróbálta megzsarolni a K-9-es (ez a rendőrkutyák, illetve a rendőrkutyás részleg rövidítése) kollégáit azzal, hogy nem volt hajlandó kiképezni őket, hacsak nem adják át neki a túlóráikat.

Sauvao 2005 és 2017 között a rendőrség elit bombakereső K-9 egységéhez volt beosztva, de állítása szerint a problémák csak néhány évvel azután kezdődtek, hogy előléptették kutyakiképzővé, ami extra fizetéssel és juttatásokkal járt. A volt K-9-es tiszt elmondása szerint miután értesült a róla szóló pletykákról, követelte, hogy az egység parancsnoka, Raymond Garvin hadnagy lépjen közbe, és indítson vizsgálatot az azokat terjesztő kollégák ellen, de mint mondja, ez nem történt meg.

A város még megtámadhatja az esküdtszék ítélete szerinti összeget, így nem biztos, hogy a kifizetendő végösszeg is 11,5 millió dollárra rúg majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!