Letartóztatták Oroszországban egy melegbár tulaját, mert „összejátszott a nyugati melegpropagandával”

2024. március 31. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták Oroszországban egy LMBTQ-bár tulajdonosát, két alkalmazottjával bíróság elé kell állnia. A rendőrségi eljárás azután indult, hogy Oroszország tovább csorbította az LMBTQ-közösségek jogait.

Az orenburgi bár tulajdonosát „szélsőségesség miatt” tartóztatták le, jelenleg előzetesben ül. A vád szerint a tulaj és alkalmazottjai összeesküdtek a „nemzetközi LMBTQ-mozgalommal”. A rendőrség nemrég rajtaütést is tartott a bárban egy drag show-n.

Ez az első ilyen büntetőügy azóta, hogy Oroszország szélsőséges terrorista szervezetnek minősítette az általuk úgynevezett „nemzetközi LMBTQ-mozgalmat”. Oroszországban gyakorlatilag betiltották a szivárványos zászló használatát is. A melegellenes propaganda Oroszországban régóta erős: tavaly például egy férfi feljelentett egy szivárványszínű óvodai padot, mondván, hogy az LMBTQ-propaganda.

Putyin régóta nyomja azt a kommunikációt, miszerint a családokat és a hagyományos értékeket kell támogatni, az LMBTQ-aktivizmus ezzel szemben pedig csak „nyugati támadás a hagyományos orosz értékekkel szemben”. 2013-ban Oroszország törvényt fogadott el, amely megtiltotta a kiskorúakra irányuló „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját”. 2022 óta a törvény tiltja az LMBTQ megjelenését interneten, médiában, filmekben is.

(DW)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!