Egy férfi több embert is túszul ejtett egy holland kávézóban

2024. március 30. – 11:51

Egy férfi több embert is túszul ejtett egy holland kávézóban
Holland rendőrök dolgoznak a Cafe Petticoat közelében, ahol több embert túszul ejtettek – Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Több embert túszul ejtettek egy népszerű kávézóban a kelet-hollandiai Ede városban – írja a BBC. A holland rendőrség szombat délután egy óra előtt közölte: minden túsz kiszabadult, egy embert pedig őrizetbe vettek.

A túszejtő férfi kora reggel azzal fenyegetőzött a Café Petticoat egyik helyiségében, hogy felrobbantja magát, közölte a helyi média. A rendőrség eleinte arról tájékoztatott, hogy három embert elengedett a férfi, majd délután bejelentették, hogy minden túszt sikerült kiszabadítani. További információval csak később tudnak szolgálni.

A környék körülbelül 150 házának lakóit evakuálták, a városközpontot lezárták. A rendőrség szerint egyelőre nincs jele terrorista indítéknak. A hatóságok arra is kérték a lakosságot, hogy maradjanak távol a helyszíntől. A túszok között állítólag voltak a kávézóban dolgozó alkalmazottak is – mondta a tulajdonos a De Telegraaf című országos napilapnak.

A helyszínen robbantáselhárító egységek és védőfelszerelésbe öltözött rendőrök is megjelentek. A De Telegraaf szerint a Petticoat egy olyan kávézó, amely elsősorban a fiatalokat vonzza. „Péntek este egy 16 éven felülieknek szóló esemény zajlott ott, holland és techno zenével. Hajnali 4-kor vége volt” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!