Rátörték az ajtót a perui elnökre, állítólagos Rolexeit kereste a hatóság

2024. március 30. – 20:46

Rátörték az ajtót a perui elnökre, állítólagos Rolexeit kereste a hatóság
Dina Boluarte perui elnök – Fotó: Carlos Barria / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A perui rendőrség házkutatást tartott a dél-amerikai ország elnöke, Dina Boluarte otthonában, ahol több mint egy tucat Rolex órát kerestek, mert ezeket a gyanú szerint nem vallotta be vagyonnyilatkozatában, írja a BBC.

A Rolex-gate néven elhíresült ügy akkor pattant ki, amikor a média felfigyelt Boluarte nyilvános eseményeken viselt luxusóráira, amelyeket 2022. decemberi hivatalba lépése óta viselt.

A perui kormány a razziát „aránytalannak és alkotmányellenesnek” minősítette. Gustavo Adrianzen politikai zavarkeltésről írt az X-en (korábbi nevén Twitteren), szerinte ez az egész országot érinti, és komoly beruházásokat is veszélyeztet.

Boluarte a múlt héten úgy fogalmazott, hogy tiszta kézzel vette át a hatalmat, és tiszta kézzel is fog távozni pozíciójából. Nem tagadta, hogy van egy Rolexe, de azt állítása szerint a saját pénzéből vásárolta, amit 18 éves kora óta gyűjtögetett.

A Reuters hírügynökség által közzétett felvételen látható, hogy a hatóságok betörték az elnöki rezidencia ajtaját, feltehetően azután, hogy Boluarte munkatársai önszántukból nem adták át a bizonyítékokat, például az órák vásárlását igazoló számlákat.

Az MTI megjegyezte, hogy Boluarte ellen már folyik nyomozás népirtás, súlyos emberölés és súlyos testi sértés miatt. Beiktatása zavargásokhoz vezetett, amelyekben több mint ötven ember vesztette életét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!