Felgyújtottak egy 52 éves magyar hajléktalant Grázban

2024. március 25. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Szombatra virradóra felgyújtottak egy magyar állampolgárságú hajléktalant az ausztriai Grazban – írja az OE24 hírportál. A 24.hu szemléje szerint az 52 éves férfit életveszélyes sérülésekkel ápolják egy grazi kórházban.

Szemtanúk szerint nem sokkal éjfél után egy férfi egy világos színű kannával a kezében elsétált egy bolt bejárata előtt. Ezután vették észre a tüzet és azt, hogy egy ember ég.

Szombat délután a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk egy 65 éves orosz állampolgárt, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A rendőrség azt mondta, hogy a férfi szintén hajléktalan, és illegálisan van Ausztriában. A kihallgatásakor a férfi a hajléktalan felgyújtását nem, csak azt ismerte el, hogy aznap este tüzet gyújtott. Azt mondta, azért, mert fel akart melegedni.

Elke Kahr, Graz polgármestere elítélte a bűncselekményt. „Nem találok szavakat ilyen embertelen és kegyetlen cselekedetre. Ez a támadás megmutatja, hogy milyen kiszolgáltatottak azok az emberek, akiknek nincs tető a fejük felett és a szabadban alszanak” – mondta, majd hozzátette: Grazban van elégséges számú férőhely a hajléktalanok számára, senki sem kényszerül arra, hogy az utcán aludjon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!