Robbanások Szevasztopolban – Ukrajna állítja, eltalált két orosz katonai hajót a Krímben

2024. március 24. – 12:14

Robbanások Szevasztopolban – Ukrajna állítja, eltalált két orosz katonai hajót a Krímben
A Jamal dokkhajó 2014. március 7-én Szevasztopolban – Fotó: Filippo Monteforte / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna azt állítja, hogy eltalált két katonai partraszállító dokkhajót, egy kommunikációs központot és más, az orosz fekete-tengeri flotta által használt infrastruktúrát az elcsatolt Krím-félsziget partjainál.

Az ukrán vezérkar közleménye szerint a Jamal és az Azov nevű hajók megsemmisültek a támadásban, írja a BBC. A két hajó 450 tonna rakományt tud szállítani, és képes a part közelében kirakodni, miután orr- és tatajtóval is rendelkeznek.

Két hasonló hajó, a Novocserkasszk és a Cezar Kunyikov 2022 márciusának végén sérült meg egy ukrán támadásban Bergyanszk kikötőjében. A hajók több hónapig nem tudtak visszatérni az aktív szolgálatba a pótalkatrészek hiánya miatt.

Szevasztopol Oroszország által beiktatott kormányzója csak annyit közölt, hogy az orosz légvédelem 10 ukrán rakétát lőtt le. Mihail Razvozsajev közleményében az áll: az ukrán támadásban megsemmisült egy irodaépület és egy gázvezeték, egy nő pedig repeszsérülést szenvedett. Az nem világos, hogy ugyanarra a támadásra utalt-e, mint az ukrán vezérkar, jegyzi meg a BBC.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!