Elfogták az idahói börtönből megszökött náci bandatagot és bűntársát

2024. március 22. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az idahói rendőrség elfogta a fehér felsőbbrendűséget hirdető bandatagot, Skyler Meade-t, aki szerdán szökött meg a börtönkórházból bűntársa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

A 31 éves Meade szerdán a Boise-i Saint Alphonsus Regionális Orvosi Központból szökött meg, ahova „önkárosító” magatartás miatt szállították az idahói maximális biztonságú intézményből. Szerda reggel, amikor megpróbálták visszaszállítani a börtönbe, a 28 éves Umphenour megjelent a kórháznál és tüzet nyitott a rendőrökre. Egy rendőr súlyosan, de nem életveszélyesen megsérült a támadásban, egy másikat kritikus, de stabil állapotban szállítottak kórházba.

A két férfi a börtönből ismerhette egymást, ahonnan Umphenort az év elején engedték ki. A rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi ugyanabban a lakóegységben lakott, és ugyanannak a börtönbandának, az Árja Lovagoknak voltak a tagjai.

Az egyelőre nem világos, hogy a banda milyen mértékben vehetett részt a szökés koordinálásában, de a rendőrség megígérte, hogy ettől függetlenül is keményebben fog dolgozni azon, hogy visszaszorítsa a börtönökben zajló szervezett bűnözői tevékenységet.

A szökés ideje alatt a gyanú szerint két férfit is meggyilkolhattak, az egyik gyilkosság helyszínén megtalálták Meade bilincsét is. A szökésben levő férfiakat végül rövid autós üldözés után fogták csütörtök délután. Az egyik áldozat Honda Civicjében utaztak.

Meade 2016 óta ült börtönben hivatalos személy ellen lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértésért. Korábban több ügyben is elítélték, többek között nagy értékű lopásért és kábítószer birtoklásáért. 2036-ban szabadult volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!