Részeg volt a milliárdos mogul, aki a Teslájával egy tóba hajtott, és megfulladt

2024. március 21. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

A vezetéshez megengedett alkoholszint közel háromszorosát mutatták ki a múlt hónapban meghalt Foremost Group hajózási vállalat vezérigazgatójának a vérében, közölte az illetékes seriff hivatala másfél hónappal Angela Chao halála után. Chao február 10-én, egy baráti társasággal töltött este után halt meg egy texasi farmon, amikor Teslájával belehajtott egy tóba, ahonnan nem tudták kimenteni élve.

Halálhíre után sógora, Mitch McConnell bejelentette, hogy lemond a republikánus szenátori posztjáról, ekkor sógornője halálát is említette az okok között. Chao halála után felmerült, hogy esetleg mégsem baleset történt, hanem a milliárdos merénylet áldozata lett – ezt cáfolta most a Blanco megyei seriff hivatala, mely szerdán számolt be a halálesetet követő nyomozás eredményéről – írja a BBC.

Az adatok szerint Angela Chao hét barátnőjét hívta meg a texasi farmra, hogy együtt szórakozzanak. Előző este egy austini koncerten vettek részt. A halála estéjén a vendégházban elfogyasztott vacsora után visszament a főépületbe, csakhogy kanyarodás közben véletlenül a tóba hajtott. Az egyik barátja, Amber Keinan elmondta a nyomozóknak, hogy Chao 23:42-kor felhívta őt, és közölte, hogy az autó a vízben van, ő pedig bent rekedt.

A jelentés szerint Chao elmondta, hogy folyamatosan emelkedik a vízszint, és meg fog halni. „Szeretlek” – mondta Keinannak, majd elbúcsúzott tőle. A rendőrségi jelentés szerint a milliomosnőt a barátai és a rendőrök is próbálták kimenteni. Végül betörték a víz alá merült autó vezetőoldali ablakát, és kihúzták őt az autóból. Hajnal 01:40-kor halottnak nyilvánították.

Chao nővére, Elaine Chao is politikus, Trump alatt közlekedési miniszterként dolgozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!