Kambodzsában betiltják a dallamot játszó dudákat, hogy ne táncoljanak a gyalogosok az utcán

2024. március 19. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hun Manet kambodzsai miniszterelnök elrendelte, hogy a járművekben egyszerű, egyetlen hangot kiadó dudákra kell cserélni a dallamot játszó dudákat, miután a közösségi médiát olyan videók lepték el, amiken fiatalok táncolnak a járdákon és a zebrákon az elhaladó teherautók dallamot játszó dudáinak hangjára – számolt be a Guardian.

A miniszterelnöki rendelet szerint a rendőrök feladata megállítani a dallamot játszó dudákkal felszerelt járműveket, és azonnal kiszerelni a módosított dudákat. Hun Manet szerint bizonyos országrészekben már felléptek a dallamot játszó dudákkal szemben a rendőrök, de szerinte fontos, hogy országosan is bejelentse az intézkedést.

A miniszterelnök a Facebookon azt írta, mindenképp fel kellett lépnie „egyes emberek – különösen fiatalok és gyerekek – oda nem illő tevékenysége” ellen. A politikus szerint a közösségi médiában posztolt videókon is látszik, hogy az útszéli tánc ön- és közveszélyes, az egyik videók például gyerekek táncolnak egy feléjük száguldó teherautó dudájának dallamára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!