Erzsébet királynőről is készült olyan fotó, amit digitálisan feljavítottak

2024. március 19. – 14:39

Erzsébet királynőről is készült olyan fotó, amit digitálisan feljavítottak
Fotó: Kensington Palace

Másolás

Vágólapra másolva

„Digitálisan javítva” jelzéssel látott el a Getty Images nemzetközi fotóügynökség egy olyan fotót, amin II. Erzsébet brit királynő a dédunokáival szerepel, írja a Guardian. Egy hónapon belül ez a második olyan fotó, amit a javítás miatt meg kellett jelölni, március elején ugyanis több fotóügynökség is törölte a Katalin hercegnéről készült képet egy gyanús bal kéz miatt.

„A Getty Images felülvizsgálta a szóban forgó képet, és szerkesztői megjegyzést tett rá, amely szerint a képet a forrásnál digitálisan javították” – közölte a fotóügynökség szóvivője a királynőről készült fotóról. A kép még 2022 augusztusában készült Balmoralban, a Buckingham-palota tavaly április 21-én adta ki a néhai királynő 97. születésnapja alkalmából, a képen Erzsébet látható a dédunokái körében.

Alig két hete, hogy manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta azt a családi fotót, amin Katalin walesi hercegné szerepel a gyerekeivel. A fotóról a palota azt közölte, hogy Vilmos készítette a családról, majd később Katalin elnézést kért, „mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel” – írta közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!