A szomszéd államig menekült, de elkapták a pennsylvaniai ámokfutót

2024. március 17. – 07:53

A szomszéd államig menekült, de elkapták a pennsylvaniai ámokfutót
A rendőrség behatol abba a házba a New Jersey állambeli Trentonban, ahol úgy sejtették, hogy a pennsylvaniai ámokfutó túszokkal elbarikádozta magát 2024. március 16-án – Fotó: Joe Lamberti / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogta a New Jersey-i rendőrség azt a férfit, aki három családtagját megölte Pennsylvania államban, majd a feltételezések szerint túszokat ejtve elbarikádozta magát egy családi házban – közölte a New Jersey állambeli Trenton város rendőrsége helyi idő szerint szombaton este az MTI beszámolója szerint.

A 26 éves Andre Gordon, aki a beszámolók szerint hajléktalan, szombat reggel a Pennsylvania állambeli Falls Township településen két házban összesen három embert lőtt le. Először megölte 13 éves húgát és 52 éves nevelőanyját; abban a házban másik ember is volt, akiknek sikerült elrejtőzniük, így nem esett bajuk. A másik házban Gordon két gyerekének anyját, a 25 éves Taylor Danielt lőtte le, illetve a nő anyját is megsebesítette. Az ott tartózkodó további három ember túlélte a történteket. A gyilkosságok után a férfi elmenekült egy autóval, amelynek az átadására a közeli üzlet parkolójában fegyverrel kényszerített egy sofőrt.

Gordonnak sikerült észrevétlenül elhagynia annak a háznak a környékét, amelyről azt gondolták, hogy túszokkal együtt ott rejtőzik. A New Jersey és Pennsylvania állam határán fekvő Trenton lakónegyedébe a korábbi beszámolók szerint a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, köztük bevetési egységek és túsztárgyaló is. Előzetesen a rendőrség azt közölte, hogy a lövöldözéssel gyanúsított férfi veszélyes, és mindenkit arra szólított fel, hogy maradjon otthonában. Szombaton a délutáni órákban a nyílt utcán ismerték fel a férfit, akit feltartóztattak, majd őrizetbe vettek, miután ellenállás nélkül megadta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!