Volt alelnöke nem fogja Trumpot ajánlani a választóknak

2024. március 16. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Nem fogja támogatásáról biztosítani volt főnökét, Donald Trumpot a novemberi elnökválasztáson egykori alelnöke Mike Pence, írja a Guardian. Ez szerinte „senkit se érhet meglepetésként”, mondta a Fox Newsnak. A jobboldali hírtelevízió annak apropóján kérdezett rá erre, hogy Pence korábban azt mondta, támogatni fogja a republikánus jelöltet. A múlt héten Donald Trump matematikailag is bebiztosította jelöltségét a republikánus előválasztásokon a nyári jelölőgyűlés előtt, mert kellő számú küldöttet gyűjtött össze ehhez.

Pence erre a 2021. január 6-i, nevezzük nevén, puccskísérletre hivatkozott, amikor a Trump által feltüzelt, a Capitolium épületét lerohanó zendülők a 2020-as választás eredményét hivatalosan hitelesítő ülésen elnöklő Pence fellógatását követelték. Pence amúgy azt is mondta, hogy rendkívül büszke a kormányzásuk idején elért eredményekre, melynek eredményeként „Amerika prosperálóbb és biztonságosabb lett, és több konzervatív jelöltet is kineveztek a bíróságokra”.

Mindazonáltal saját, már tavaly októberben véget ért elnökjelölti kampányában is „világossá tettem, hogy alapvető különbségek vannak köztem és Trump elnök úr között, nem csupán alkotmányos kötelezettségeim kérdésében, melyeket január 6-án gyakoroltam”. Azt mondta, Trump kampányában az államadósság csökkentésére, valamint az emberi élet védelmére tett korábbi ígéreteiből is visszakozott – előbbi amúgy közös kormányzásuk idején drámai mértékben növekedett. Pence emellett még azt is felhozta, hogy Trump a Kínával szembeni harcias álláspontjából is visszatáncolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!