Megérkezett Gázába az első tengeri humanitárius segélyszállítmány

2024. március 16. – 15:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az Open Arms nevű civilszervezet hajója kedden indult útnak kétszáz tonna rakománnyal a ciprusi Lárnaka kikötőjéből, és pénteken érte el a Gázaváros előtti vizeket. A segélyszervezet tájékoztatása szerint szombatra „a teljes szállítmányt kirakodták, és előkészítik a partvidéken történő szétosztásra”.

A segély mögött egy amerikai jótékonysági szervezet, a World Central Kitchen állt, ők közösen az Egyesült Arab Emírségekkel együttműködve végezték a küldetést.

200 tonna élelmiszert juttattak el Gázába.

A humanitárius erőfeszítések célja az élelmiszerhiány enyhítése, amely miatt az ENSZ és a segélyszervezetek éhínségre figyelmeztettek Gázában.

E közben a segélyszervezetek azzal vádolták Izraelt, hogy akadályozza a segélyszállítmányokat, amit erősen cáfolták. Szerintük Izrael két déli átkelőn engedi át a segélyeket, a segélyszervezeteket vádolják, hogy hibáznak a logisztikában.

Mindeközben a német hadsereg is megkezdte a segélyszállítmányok légi úton történő eljuttatását a harcok sújtotta övezetbe. Az első szállítmányokat ejtőernyővel dobták le.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!