Nagy erejű légicsapást mértek az oroszok Odesszára, húsz ember meghalt

2024. március 16. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orosz ballisztikus rakétatámadásban legalább húsz ember meghalt és több mint hetvenöten megsebesültek Odessza városában – közölték ukrán tisztviselők, írja a The Guardian.

Az elmúlt hónapokban, hetekben sűrűsödtek a várost ért támadások, a polgári infrastruktúra elleni támadás volt Oroszország leghalálosabb támadása az elmúlt hetekben.

A támadásban megsemmisült egy háromemeletes szabadidős létesítmény, valamint legalább tíz magánház is. A második rakéta végzett az első által megsebesített személyek segítségére siető orvossal valamint mentővel. A holttesteket fóliával takarták le, miközben több tucat mentő küzdött a lángokkal és a romeltakarítással. A lakosok rohantak vért adni, sorok alakultak ki az egészségügyi központok előtt. A szombatot helyi gyásznapnak nyilvánították.

Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök kijelentette, hogy Oroszország „méltányos választ” fog kapni az ukrán erőktől a szerinte „aljas” csapásért, amely egy olyan várost ért, amelyet ebben a hónapban szinte minden nap orosz drónok vagy rakéták támadtak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!