Netanjahu: Vissza kell utasítanunk, hogy lenyomjanak a torkunkon egy palesztin államot

2024. március 10. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált az izraeli miniszterelnök Joe Biden megjegyzésére, miszerint „Benjámin Netanjahu többet árt Izraelnek, mint amennyit segít”.

Netanjahu azt mondta: „Nem tudom pontosan, mire gondolt az amerikai elnök, de ha arra, hogy az izraeliek többségének akaratával szembemenő politikát folytatok, és hogy mindez sérti Izrael érdekeit, akkor mindkét dologban téved.”

Netanjahu szerint politikáját az izraeliek túlnyomó többsége támogatja: „Támogatják azt az akciót, amelyet a Hamász megmaradt terrorista egységeire mérünk”. Az izraeli miniszterelnök szerint „határozottan vissza kell utasítanunk azt a kísérletet, hogy lenyomjanak a torkunkon egy palesztin államot. Ha ezt nem tesszük meg, akkor megismétlődik az október 7-i mészárlás”.

Korábban Biden arról beszélt, hogy tömegével halnak meg civilek Gázában, és ez ellentétes azzal, amit Izrael képvisel. Washington továbbra is amellett van, hogy Izrael ne kezdjen nagyobb katonai offenzívába a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában, amíg nincs terv a civilek evakuálására. Biden „vörös vonalnak” nevezte az esetleges inváziót. (Times of Israel)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!