Joe Biden már Orbánnal ijesztgeti a demokrácia híveit

2024. március 9. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Biden élesen bírálta Trump Orbánnal való találkozóját egy pennsylvaniai kampányrendezvényen. Biden szerint a találkozó jól mutatja, hogy a novemberi elnökválasztás a szabadságról és a demokráciáról szól, írja az NBC.

„Tudják, kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbán Viktorral, aki nyíltan kimondta, hogy szerinte a demokrácia nem működik, a diktatúrát keresi. Az én jövőképem szerint a demokráciát megvédjük, nem pedig csorbítjuk.” – mondta Biden.

Donald Trump és közeli tanácsadóinak egy kisebb csoportja péntek este nagyjából egy órás megbeszélést tartott Orbán Viktorral a volt elnök floridai Mar-a-Lagóban található birtokán. Orbán szerint Donald Trumppal ők a „béketeremtők”.

A kötetlenebb, „jó hangulatú” beszélgetés után egy tribute zenekar volt a program, ami a birtokon játszott a meghívott vendégeknek. A CNN forrásai a találkozót napirend nélküli, baráti beszélgetésnek minősítették. Trump kampánycsapata által kiadott közlemény szerint azért találkozott Orbán Viktorral, hogy „a Magyarországot és az Egyesült Államokat érintő kérdések széles körét megvitassák, beleértve az erős és biztonságos határok kiemelkedő fontosságát”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!