Terrortámadás lehetőségére figyelmeztet Amerika moszkvai nagykövetsége

2024. március 8. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Szélsőséges elemek támadásokat terveznek Moszkvában – az erről szóló jelentéseket megvizsgálva az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége csütörtökön arra figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy a következő két napban

  • kerüljék a koncerteket, tömegrendezvényeket,
  • kísérjék figyelemmel a híreket, és
  • legyenek elővigyázatosak.

A figyelmeztetést néhány órával az után adták ki, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön közölte; az Iszlám Állam terrorszervezet egyik afganisztáni sejtjének tagjai lőfegyverrel készültek megtámadni egy moszkvai zsinagógát. Miután az őrizetbe vételi kísérletnek ellenálltak, a szolgálat emberei tűzharc után semlegesítették őket. A csoporttól lőfegyvereket, lőszereket, valamint házi készítésű robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges alkatrészeket foglaltak le, írja a Reuters.

Az FSZB szerint az Iszlám Állam egyik sejtje a Moszkvától délnyugatra fekvő Kaluga régióban működött, terveik között szerepel egy Afganisztán, Pakisztán, Türkmenisztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Irán területén létrehozandó kalifátus. A csoport 2014 végén jelent meg Kelet-Afganisztánban, és rendkívüli kegyetlenségéről híresült el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!