Donald Trump perelt az „aranyesős” dosszié miatt, de neki kell fizetnie

2024. március 8. – 14:38

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump újabb pert bukott el, ezúttal Londonban. Pontosabban a per el sem indult, a CNBC cikke szerint Trump keresetét már azelőtt kidobták, hogy a per elkezdődhetne, a bíró viszont 382 ezer dollárnyi perköltség megfizetésére kötelezte az újabb választásra készülő volt amerikai elnököt.

Trump az Orbis Business Intelligence nevű cég ellen indított pert, amelynek alapítója, Christophey Steele volt brit titkos ügynök nevéhez kötődik a Trump orosz kapcsolatairól és kalandjairól elég erős állításokat megfogalmazó Steele-dosszié. Az anyagot a 2016-os választási kampány során rendelték Trump demokrata ellenfelének holdudvarából, az abban foglalt állításokat viszont már Trump beiktatása után hozták nyilvánosságra. Az anyag legnagyobb médianyilvánosságot kapó állítása az volt, hogy

2013-ban Trump prostituáltakat bérelt fel, hogy azok egy „golden shower”, vagyis aranyeső performansz keretében lepisiljék a moszkvai Ritz-Carlton elnöki lakosztályának ágyát.

Hogy miért? Mert abban korábban Barack Obama aludt, akit Trump gyűlöl. A 35 oldalas, nagyrészt amúgy nem megerősített vagy nem is igazán megerősíthető állításokat tartalmazó dokumentum szerint erről az aranyesős buliról, ahogy már szexpartikról is, amin Trump Oroszországban részt vett, felvételt készített az orosz titkosszolgálat, az FSZB, hogy aztán ezzel zsarolhassák Trumpot. A dosszié szerint ezen kívül Trump komoly ingatlanbefektetéseket tervezett Szentpéterváron, aminek érdekében le is fizetett pár helyi fontos embert, amiről persze mind van bizonyíték valahol az FSZB kompromat mappáiban.

Trump idén szeptemberben indított pert Steele cége ellen, az ügyben eljáró bíró szerint viszont a kereset eleve bukásra volt ítélve. Az Orbis 760 ezer dollár költség megfizetését követeli Trumptól, a bíró pedig utólag még dönthet úgy, hogy a 382 ezer dollárnál nagyobb összeggel szembesíti Trump csapatát. Ezek az összeget persze eltörpülnek ahhoz képest, hogy a republikánus elnökjelöltet február végén egy amerikai bíró 355 millió dollár büntetésre ítélte Trumpot, amiért szándékosan túlbecsülte nettó vagyonát a hitelezők megtévesztése érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!