Trump egykori főtanácsadójával találkozott Orbán Washingtonban

2024. március 7. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

A konzervatív-trumpista Heritage Foundation panelbeszélgetésén vett részt csütörtökön Orbán Viktor az amerikai–magyar kapcsolatokról – erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A magyar miniszterelnökkel
Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett, a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők, közéleti személyiségek foglaltak helyet. A programot Vivek Ramaswamy amerikai szélsőjobboldali politikus, korábbi republikánus elnökjelölt vezette fel, aki arról beszélt, hogy „a világnak szüksége van egy mozgalomra, amely az igazságért, a hagyományokért, a családokért, az emberekért küzd”.

A Heritage Foundation már évtizedek óta az amerikai jobboldal fontos agytrösztje, amelynek új célja Kevin Roberts szerint a trumpizmus intézményesítése. Ahogy a 444 cikke emlékeztet, az alapítvány Ukrajna segítése ellen kampányol, és azt képviseli, hogy az amerikaiaknak még több fosszilis energiát kellene használniuk.

Az alapítvány zárt körű panelbeszélgetésén Orbán Viktort a magyar konzervatív család- és gazdaságpolitika sikereiről, kihívásairól, az ukrajnai háborúról, az amerikai–magyar kapcsolatokról, Trump elnökről és személyes politikai hitvallásáról kérdezték.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

A program után a miniszterelnök a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai médiaszemélyiséggel, politikai stratégával, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával. Bannont, aki Magyarországon is előadott korábban (amin bár voltak üres székek, a sajtónak sajnos a szervezők szerint nem jutott hely), csalás és pénzmosás miatt elítélték, de Trump utolsó elnöki napján kegyelmet adott neki. (MTI, 444.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!