Sinéad O'Connor örökösei kiakadtak, hogy Trump kampányában lejátszották egy dalát

2024. március 4. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Februárban Donald Trump egy kampányrendezvényén lejátszották a tavaly júliusban elhunyt Sinéad O’Connor egyik dalát, a Nothing Compares 2 U-t. A republikánus elnökjelölt e tette arra sarkallta az O’Connor-örökösöket, hogy jelezzék, nem szeretnék, ha Trumpék felhasználnák bármikor, bármire az énekesnő dalait. A hagyatékot kezelő szervezet közölte a BBC-vel,

„nem túlzás azt mondani, hogy Sinéad undorodott, megbántódott és megsértődött volna.”

A szervezet és O'Connor kiadója, a Chrysalis Records közös közleményében arról írt, hogy élete során az énekesnő szigorúan tartotta magát bizonyos morális értékekhez, úgymint őszinteség, kedvesség, méltányosság és tisztesség a többi emberrel szemben. Mindezért feldühítette őket, hogy egy olyan ember kampánygyűlésén csendült fel egy dala, akit O'Connor „a bibliai gonoszként” jellemzett. Ezért felszólították Trumpot és munkatársait, hanyagolják O'Connor dalait.

Az ominózus dalt, a Nothing Compares 2 U eredetileg Prince írta, de O'Connor verziója négy hetet töltött a brit slágerlista élén 1990-ben. Trump kampányát már több előadó kérte, hogy ne játsszák a dalaikat, így a Rolling Stones, Johnny Marr a The Smithsből, Adele, Steven Tyler az Aerosmith-ből, Rihanna, Neil Young és a Linkin Park.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!