Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot Washington DC-ben a republikánus előválasztáson

2024. március 4. – 05:26

Másolás

Vágólapra másolva

Nikki Haley legyőzte Donald Trumpot Washington DC-ben a republikánus előválasztáson, írja a BBC. Ezzel ő az első nő, aki republikánus előválasztást nyert. Nikki Haley most tudott először győzni a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó kampányban. Nikki Haley Washington DC-ben a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, míg Trump 33,2 százalékot.

Az öröm azonban nem felhőtlen, ugyanis Trump így is óriási előnnyel vezet Haley előtt. Szombaton Missouriban, Idahóban és Michiganben is nagyon simán nyert. Így minden jel arra utal, hogy valószínűleg ő lehet Joe Biden kihívója a novemberi választáson. Az egyetlen dolog, ami miatt Trump aggódhat, az némi párton belüli feszültség Michiganben, ez ugyanis többek szerint árthat a kampányának a kulcsfontosságú csatatérállamban.

Haley arra apellál, hogy Trumpot elítélik a novemberi választás előtt a sok ügye közül valamelyikben, és nem indulhat majd. Az is lehetséges, hogy hosszú távra tervez – ha Trump győz, akkor többször nem indulhat majd újra, ha pedig veszít, akkor a republikánusokban felmerülhet, hogy új ember kell a hatalom visszaszerzéséhez. Kedden 13 államban, köztük a legnépesebbekben, Texasban és Kaliforniában lesz előválasztás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!