A palesztin miniszterelnök szerint Izrael támogatóinak szégyenkezniük kellene

2024. március 4. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Mohammad Shtayyeh, a Palesztin Hatóság miniszterelnöke „szisztematikus bűnözéssel” vádolta meg Izraelt, és azt mondta, hogy az Izraelt támogató országoknak „szégyellniük kellene magukat”. Az izraeliek által megszállt Rámalláhban tartott ügyvivő kormányülés megnyitóján Shtayyeh azt mondta, hogy Izraelnek lehetővé kell tennie, hogy a Gázai övezet északi részén élők visszatérhessenek otthonaikba, hogy a nemzetközi intézmények az egész Gázai övezetben, különösen északon működhessenek, és hogy az ENSZ intézményein és az érintett feleken keresztül segélyeket juttassanak el hozzájuk.

„Akiket Gázában megölnek, azok nem számok, hanem gyerekek, és az Izraelt támogató és vele üzletelő országoknak szégyellniük kell magukat az álláspontjuk miatt” – fogalmazott azzal, hogy mégis mit érnek el a tej visszatartásával a csecsemőknél azon túl, hogy éhhalálnak teszik ki őket?

Az izraeli kormány nem más, mint egy gyilkos csoport, amely szisztematikus bűnözést, gyilkosságot és bosszút gyakorol – mondta. (Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!