MacGyver csettintene: szemceruzával szabadult egy középkori brit vécéből a magyar történész

2024. március 3. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Beszorult egy középkori brit torony vécéjébe a Cambridge-i Egyetem magyar történésze, Ilkó Krisztina, aki hét óra elteltével szabadult ki, méghozzá egy szemceruza és egy fültisztító pálcika segítségével – írja a BBC.

Ilkó a Queens' College középkori épületében lakik, ugyanott, ahol a 16. században a filozofus Erasmus is megszállt. A 33 éves Ilkó később azt mondta, a zuhanyzóját javító vízszerelő törhette le a reteszt a fürdőszoba ajtaján. Mivel egy csütörtöki napon szorult be a vastag falú, masszív faajtajú történelmi épület ablaktalan helyiségébe, és legközelebb hétfőn volt várható takarító, attól tartott, hogy napokig csapdában lesz.

„Próbáltam visszaemlékezni, hogy mennyi ideig tud egy ember csak vízzel életben maradni, és reméltem, hogy nem halok meg ott” – mondta Ilkó. Próbálta áttörni az ajtót, de ezzel csak azt érte el, hogy még az eset után napokkal is zúzódások voltak a vállán. Végül kedvelt gyerekkori sorozatából, a MacGyverből inspirálódva egy trükkhöz folyamodott: egy szemceruzával lenyomta a reteszt, és egy kampóként használt fültisztító pálcikával kinyitotta az ajtót.

„Néha, amikor hangokat hallok errefelé, azzal viccelődöm, hogy ez Erasmus szelleme. Akkor azt hittem, hogy csatlakozom hozzá, és Cambridge-i legenda leszek. Amikor végül kiszálltam, és kinyílt az ajtó, felemelő volt, mert nem hittem, hogy sikerülni fog” – mesélte az eset után Ilkó.

A zárat azóta leszerelték a mosdó ajtajáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!