Két férfi meghalt fentaniltúladagolásban, és végül nem azt hamvasztották el, akit kellett volna

2024. március 3. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Két, Floridában élő ír férfi meghalt fentaniltúladagolásban, de az amerikai hatóságok összecserélhették a testüket, így rosszat hamvasztottak el – írja a CNN. Kane Mitchell és Luke Comiskey lakótársak voltak, és ugyanannál a cégnél dolgoztak St. Petersburgben.

Az eset 2022-ben történt, de a rendőrök néhány hónapja elfogták a dílert, aki eladta nekik a kokaint, ami miatt végül meghaltak. A férfi tagadta, hogy ő kevert volna fentanilt a kábítószerhez.

Miután a halottkém elvégezte a boncolást, a hozzátartozók kérésének megfelelően elküldték a holttesteket két írországi ravatalozóba. Mitchell családja hamvasztást kért, míg Comiskey-é nem.

Azonban, mivel még Amerikában felcserélték a holttestek, végül Comiskey-t hamvasztották el, Mitchell holtteste pedig a Comiskey család sírja közé lett eltemetve. Ez akkor derült ki, amikor a családtagok néhány hónappal később megkapták a boncolási jelentést, és észrevették, hogy olyan jellemzőket írtak a férfiakról, ami nem rájuk vallott. A hatóságok azonnal vizsgálatot indítottak, és kiderült, hogy vagy még a lakásukban összekeverték őket, vagy amikor megérkeztek a halottkémhez.

A terv az volt, hogy még 2022 augusztusában exhumálják Mitchell holttestét, hogy tetoválások és DNS-elemzés alapján meghatározzák, hogy valójában kit is temettek el és kit hamvasztottak, de a CNN nem tudta kideríteni, hogy ez végül megtörtént-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!