Trump megint Obamát mondott Biden helyett

2024. március 3. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump megint Barack Obama nevét mondta, amikor Joe Bidenről beszélt – írja a Guardian. Az elmúlt hat hónapban ez volt a harmadik ilyen eset, és sokan aggódnak, hogy vajon biztos jó ötlet-e, hogy novemberben lehet, hogy egy 77 és egy 81 éves között választhatnak majd az amerikaiak.

„Putyin annyira nem tiszteli Obamát, hogy egyre többször használja a nukleáris szót. Jól hallották. Nukleáris. Elkezdett nukleáris fegyverekről beszélni”

– mondta Trump a virginiai kampányrendezvényén.

Szemtanúk szerint a tömeg elnémult, amikor az előző elnök Obama nevét mondta. De nem csak a két demokratapárti elnököt keveri: a szintén a republikánus jelölésért kampányoló Nikki Haley-t Nancy Peolsival, a korábbi házelnökkel keverte össze.

Biden is vét hasonló hibákat. Trump tévedése előtt egy nappal az elnök Gázát és Ukrajnát keverte össze, amikor arról beszélt, hogy humanitárius segélyt fognak ledobni Gázában.

A New York Times és a Siena College közös kutatásában a megkérdezettek 73 százaléka mondta azt, hogy szerinte Biden túl öreg ahhoz, hogy hatékony elnök legyen. Ez azok között, akik 2020-ban az elnökre szavaztak 61 százalék volt. Trumpnál ugyanez az arány 42 százalék.

Trump egyébként tisztában van vele, hogy néha rossz nevet mond, és már reagált is azokra, akik emiatt kinevetik: azt állítja, hogy direkt keveri össze például Obamát Bidennel, hogy szarkasztikusan érzékeltesse, hogy kinek a kezében is van szerinte az irányítás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!