Állatvédők zavarták meg Victoria Beckham bemutatóját a párizsi divathéten

2024. március 2. – 15:14

Állatvédők zavarták meg Victoria Beckham bemutatóját a párizsi divathéten
Állatvédők Victoria Beckham párizsi bemutatóján – Fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Peta állatvédő aktivistái a kifutón vonuló modellek közé beállva zavarták meg Victoria Beckham bemutatóját a párizsi divathéten, írja a BBC. A Peta aktivistái a divatiparban használt, állatbőrből készült termékek ellen tiltakoztak.

A tüntetők „Az állatok nem szövetek” feliratú pólókat viseltek, és „Viva vegán bőr” feliratú táblákkal a kezükben vonultak Beckham modelljei között. Victoria Beckham a bemutató végén lábsérülése miatt mankóra támaszkodva jelent meg a kifutón, talpig feketében, bal lábán fekete védőcsizmában.

Bár Beckham márkája nem használ szőrmét vagy egzotikus állati bőrt, a Peta európai elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy néhány terméken használtak bőrdarabokat. ""Egyetlen ruhadarab vagy kiegészítő sem éri meg egy érzékeny és intelligens állat erőszakos levágását és megnyúzását" – mondta Mimi Bekhechi, és sürgette Beckhamet, hogy használjon inkább környezetbarát és etikus anyagokat, mint például az almából, szőlőből, ananászból, gombából és más növényekből készült csúcskategóriás bőr.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!