Először járt a bíró által kijelölt képviselő Alain Delon házában, 72, engedély nélkül tartott fegyverre bukkant

2024. február 28. – 05:48

Másolás

Vágólapra másolva

Január végén bírói védelem alá helyezték az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delon francia filmsztárt, hogy a bíróság által kijelölt képviselő segítsen neki megkapni a megfelelő orvosi ellátást. A tisztviselő első látogatása azonban nem várt fordulatot vett: észrevett egy rakás fegyvert, értesítette a bíróságot, és kiderült, a színésznek egyikre sem volt engedélye – írja a BBC.

A francia rendőrség a bejelentés után, kedden házkutatást tartott Delon franciaországi otthonában, ahol 72 lőfegyvert és több mint 3000 lőszert foglaltak le.

A Párizstól mintegy 135 km-re délre fekvő Douchy-Montcorbonban lévő birtokon egy privát lőteret is találtak.

Alain Delon otthona a franciaországi Douchy-Montcorbonban – Fotó: Guillaume Souvant / AFP
Alain Delon otthona a franciaországi Douchy-Montcorbonban – Fotó: Guillaume Souvant / AFP

Az ügyészek szerint a színésznek semmilyen fegyvertartási engedélye nem volt.

A Delon család legutóbb januárban került be a hírekbe azzal, hogy a színészlegenda három gyereke nem tudott kiegyezni 88 éves apjuk kezeléséről. Az ügy bíróság elé került, így került a színész végül bírói védelem alá, megakadályozandó, hogy a gyerekek közötti csetepaté a színész kezelésének elmulasztásában csúcsosodjon ki.

Franciaországban a bírói védelem egy rövid távú védelmi intézkedés (egy alkalommal egy évre megújítható), amely lehetővé teszi, hogy egy felnőtt személyt képviseljenek a mindennapi élet egyes dolgainak elvégzésében. A bíró által kirendelt képviselő segíti Delont az orvosi ellátásának megszervezésében és gondozóinak kiválasztásában.

A színész 2019-ben kapott agyvérzést, azóta folyamatosan romlik az állapota. A nyilvánosság előtt már nem is nagyon jelenik meg, utoljára 2019-ben vett részt a cannes-i filmfesztiválon, ahol tiszteletbeli Aranypálmát vehetett át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!